ADVOCATENKANTOOR WOLTERSWerkervaring

Na afronding van haar rechtenstudie aan de Universiteit Utrecht is Annette Wolters met ingang van januari 1995 in dienst getreden bij een deurwaarderskantoor in Den Helder.

Daar heeft zij veel ondernemers juridisch geadviseerd en in gerechtelijke procedures bijgestaan. Tot haar taken behoorden onder meer het opstellen van contracten en algemene voorwaarden, het bijstaan van werkgevers en werknemers en het incasseren van openstaande vorderingen, onder andere van (ver)huurders. Hier heeft Annette Wolters veel kennis opgebouwd van het procederen en het beslag- en executierecht. Om die kennis verder te verdiepen heeft zij de eerste twee jaar van de deurwaardersopleiding succesvol afgesloten.

Haar geboortestreek en de advocatuur trokken, zodat zij bij het middelgrote advocatenkantoor in de Betuwe, Bierman advocaten te Tiel, in dienst is getreden. Annette Wolters is eind februari 1998 beëdigd als advocaat (zie ook www.advocatenorde.nl). Daar leerde zij de fijne kneepjes van het advocatenvak. Zij heeft zowel het midden- en kleinbedrijf als grote ondernemingen en particulieren bijgestaan. Zij was werkzaam op de sectie arbeidsrecht en de sectie incasso/litigation. Van die laatste sectie was zij tevens voorzitter. Daarnaast was Annette Wolters klachtenfunctionaris. 

Na bijna 10 jaar bij Bierman advocaten te hebben gewerkt, was het een uitdaging om de blik te verbreden bij een vakbond te Utrecht. In mei 2010 keerde Annette Wolters terug in de advocatuur.

Bij AVIO advocaten te Apeldoorn was zij werkzaam op de praktijkgroep arbeidsrecht en op ondernemingsrecht. Daar heeft zij naast het midden- en kleinbedrijf ook zorginstellingen bijgestaan en particulieren. Ook was zij wederom klachtenfunctionaris.