VERSTOORDE VERHOUDINGEN

VERSTOORDE VERHOUDINGEN

Als samenwerking niet meer goed verloopt, wordt snel gesproken van verstoorde verhoudingen. En wat dan?

Irritaties op de werkvloer

Vroeg of laat kunnen mensen zich aan elkaar gaan ergeren. De een heeft bijvoorbeeld een bepaald karakter en daar kan de ander niet mee omgaan. Wellicht is dat nog bij te sturen. In het arbeidsrecht draait het niet voor niets om goed werkgeverschap en goed werknemerschap. Als het niet bij te sturen is, zal werkgever willen aansturen op een einde van de arbeidsovereenkomst. Werkgever moet dan tijdig de juiste stappen zetten.

Naar een einde

Een goed dossier is belangrijk, zeker onder het huidige ontslagrecht. Werkgever moet een goede reden hebben om tot een einde van de arbeidsrelatie te willen komen. Anders is het voor werkgever raadzaam om te kijken of een regeling kan worden getroffen. Wellicht wordt het gelet op de inhoud van het regeerakkoord straks makkelijker voor een werkgever om, als een werknemer niet mee wil werken, een einde van de arbeidsovereenkomst te krijgen. Zover is het nog niet. Weet u wat u moet doen? De aanpak varieert per zaak, waarbij uw belangen centraal staan.

Actie

Het is goed niet alleen uw rechten te kennen, maar ook uw plichten. Laat u tijdig voorlichten door een advocaat. Heeft u juridisch gezien uw zaken op orde?

Zorg dat u weet hoe en wanneer u moet handelen.

Advocatenkantoor Wolters adviseert met name ondernemers en werkgevers over arbeidsrecht, ontslagrecht en contractenrecht.

Vragen?

Stel ze aan:

mr. A.L. (Annette) Wolters-van Soest

Advocaat

06-57561094

Advocatenkantoor Wolters

Arbeidsrecht | Ondernemingsrecht | Contractenrecht

info@advocatenkantoorwolters.nl

www.advocatenkantoorwolters.nl


8 november 2017

Tue, 12 December