MET FAMILIE IN BEDRIJF?

MET FAMILIE IN BEDRIJF?

U doet zaken met familie. Of u wilt zaken doen met familie. Kent u elkaar goed genoeg om samen een bedrijf te runnen? Weet waarop u bedacht moet zijn.

Samenwerking

Is het duidelijk wat van de samenwerking wordt verwacht? Stel op schrift wat ieders taken zijn en dat elke familielid-medewerker daarop zal worden aangesproken. Zorg voor ondertekende samenwerkingsdocumenten, zoals bijvoorbeeld een aandeelhoudersovereenkomst, een managementovereenkomst en/of een directiereglement.

Exit?

De handelwijze van de een kan de ander(en) irriteren. Als allen daartoe bereid zijn, dan kan bijvoorbeeld mediation worden ingezet. Sowieso is het raadzaam tijdig een advocaat in te schakelen. Dan wordt mede aan de hand van de inhoud van de aanwezige documenten gekozen voor bepaalde actie. Is voortzetting van samenwerking nog een optie? Of is de enige optie een exit?

Actie

Problemen in de samenwerking, op de werkvloer? Laat u tijdig bijstaan door een advocaat. Als advocaat ben ik gespecialiseerd in het verlenen van hulp bij samenwerkingsproblemen. Ik adviseer ten aanzien van onder andere aandeelhoudersgeschillen, disfunctioneren, ziekte en ontslag. Heeft u juridisch gezien uw zaken op orde?

Zorg dat u weet hoe en wanneer u moet handelen.

Advocatenkantoor Wolters adviseert over arbeidsrecht, ontslagrecht, contractenrecht en ondernemingsrecht.

Vragen?

Stel ze aan:

mr. A.L. (Annette) Wolters-van Soest

Advocaat | MfN-mediator

06-57561094

Advocatenkantoor Wolters

Arbeidsrecht | Ondernemingsrecht | Contractenrecht |

Mediation

info@advocatenkantoorwolters.nl

www.advocatenkantoorwolters.nl

9 november 2022

Wed, 09 November