HET NUT VAN RECUPERATIE?

HET NUT VAN RECUPERATIE?

Werk aan de winkel

Er valt altijd wel te werken. Die ene deadline die absoluut op tijd moet worden gehaald. Dat ene stuk dat maar beter direct kan worden afgerond. Nu het thuiswerken meer dan ooit aan de orde is, is er wellicht meer dan ooit de mogelijkheid om aan het werk te blijven.

Pauze van het werk?

Is het opnemen van een aantal vrije dagen ‘overrated’ of heeft het nut? Met meer thuiswerk lijkt het soms minder nodig om even een break van het werk te nemen. Er is o.a. geen reistijd en in de eigen vertrouwde omgeving lijkt het gemoedelijker werken. Privé en werk kunnen daardoor makkelijker in elkaar overlopen met als mogelijk gevolg een overprikkeld brein. En een helder, fris brein is elke dag gewenst.

Recupereren=weer op krachten komen, herstellen

Een dag vrij van het werk brengt afleiding, ontspanning. Een aantal dagen vrij achter elkaar helpt nog meer. Even geen zakelijke taken die moeten worden gedaan zoals berichten versturen en/of beantwoorden. De mogelijkheid om bij te tanken waarna opgefrist het werk kan worden hervat.

In het arbeidsrecht is het belang van het opnemen van vrije dagen verwerkt in het recht op o.a. een minimumaantal vakantie-uren. Een belangrijk recht van een werknemer en een belangrijke plicht van de werkgever/ondernemer. De werkgever/ondernemer heeft er zelf ook baat bij dat vakantie-uren worden opgenomen. Een uitgeruste werknemer is goed voor het bedrijf.

Uitgeruste werknemers zijn behalve productiever ook minder ziek en dat scheelt alle betrokkenen tijd, kosten en energie. Recuperatie heeft dan ook nut.

Ook buiten het arbeidsrecht is recuperatie zinvol!

Tijdig in actie

Heeft u uw zaken op orde?

Laat u tijdig voorlichten over uw rechten en uw plichten. Advocatenkantoor Wolters adviseert ondernemers, werkgevers en ook particulieren, werknemers over arbeidsrecht, ontslagrecht, ondernemingsrecht en contractenrecht. De aanpak varieert per zaak, waarbij uw belangen centraal staan.

6 september 2021

mr. A.L. (Annette) Wolters-van Soest

Advocaat |

MfN-mediator

0317-358198 / 06-57561094

Advocatenkantoor Wolters

Arbeidsrecht | Ondernemingsrecht | Contractenrecht |

Mediation

info@advocatenkantoorwolters.nl

www.advocatenkantoorwolters.nl

Mon, 06 September