GOED ONDERNEMERSCHAP

GOED ONDERNEMERSCHAP

Ondernemerschap draait veelal om het neerzetten van een product. Wat speelt er nog meer?

Relaties

Als ondernemer zijn uw relaties belangrijk. Die relaties zijn onder andere uw klanten. Als een product voor hen van nut is en zij u weten te vinden, zult u klanten hebben. Ook toeleveranciers zijn relaties. Een goede ondernemer realiseert zich dat relaties veelal met hem/haar zaken doen door meer dan alleen het product. Ook de wijze van behandeling speelt een belangrijke rol. Zo kunnen relaties duurzaam worden. Ook in het recht wordt gekeken naar de wijze van behandeling, denk aan de wijze waarop afspraken over en weer worden nagekomen. Loopt dat bij u goed?

Investeren

Een goede ondernemer denkt vooruit en investeert/reserveert tijdig. Als u als ondernemer personeel heeft, dan moet u ook een goed werkgever zijn. Tijdig betalen van loon lijkt vanzelfsprekend, maar als het fout gaat wordt het direct afgestraft met een wettelijke boete. Investeren in werknemers door scholing betekent niet automatisch dat u een studiekosten-overeenkomst kunt sluiten. Wees er als ondernemer alert op dat u, vanwege het ondernemersrisico, uw verantwoordelijkheid niet kunt afschuiven.

Actie

Het is goed niet alleen uw rechten te kennen, maar ook uw plichten. Laat u tijdig voorlichten door een advocaat. Heeft u juridisch gezien uw zaken op orde?

Zorg dat u weet hoe en wanneer u moet handelen.

Advocatenkantoor Wolters adviseert met name ondernemers en werkgevers over arbeidsrecht, ontslagrecht en contractenrecht.

Vragen?

Stel ze aan:

mr. A.L. (Annette) Wolters-van Soest

Advocaat

06-57561094

Advocatenkantoor Wolters

Arbeidsrecht | Ondernemingsrecht | Contractenrecht

info@advocatenkantoorwolters.nl

www.advocatenkantoorwolters.nl


11 april 2018

Wed, 11 April