CONTRACT DUIDELIJK?

CONTRACT DUIDELIJK?

Een samenwerking aangaan. Daaraan gaan gesprekken vooraf en er is het schriftelijke gedeelte. Partijen kennen elkaar meestal al en tillen vooraf vaak niet zo zwaar aan de inhoud van het contract. Waarop moet u letten?

Afspraken

Bedenk dat de relatie die u met elkaar aangaat ook juridische gevolgen heeft, kan hebben.

Om wat voor soort overeenkomst gaat het? Hoe lang wilt u aan elkaar verbonden zijn? Wat geldt als de samenwerking niet goed gaat? Hoe kunt u het contract aantasten? En wat zijn daarvan de (mogelijke) gevolgen? Het is raadzaam dat vooraf al op schrift te hebben.

Uitvoering

Partijen gaan enthousiast aan de slag met de uitvoering van de samenwerking. Dan blijkt vaak dat er toch fricties ontstaan. Bijvoorbeeld omdat de samenwerking voor een van de partijen veel minder voordelig uitwerkt dan vooraf gedacht. En dat bij de hoofdregel dat een contract moet worden nagekomen. Dan komt het aan op uitleg van de afspraken. Veel aan mij gestelde vragen: wat is er nou precies afgesproken, is er nog wat aan te doen?

Actie

Het is goed niet alleen uw rechten te kennen, maar ook uw plichten. Laat u tijdig voorlichten door een advocaat. Heeft u juridisch gezien uw zaken op orde?

Zorg dat u weet hoe en wanneer u moet handelen.

Advocatenkantoor Wolters adviseert met name ondernemers en werkgevers over arbeidsrecht, ontslagrecht, contractenrecht en ondernemingsrecht.

Vragen?

Stel ze aan:

mr. A.L. (Annette) Wolters-van Soest

Advocaat | MfN-mediator

06-57561094

Advocatenkantoor Wolters

Arbeidsrecht | Ondernemingsrecht | Contractenrecht |

Mediation

info@advocatenkantoorwolters.nl

www.advocatenkantoorwolters.nl


23 februari 2022

Wed, 23 February