BELEID

BELEID

Als ondernemer is het verstandig om beleid te hebben. Beleid bestaat in allerlei soorten en maten. Doet u al aan beleid?

Regels extern

Om met de onderneming een bepaald doel te bereiken, is beleid belangrijk. Wat moeten klanten, relaties weten? Waar moeten zij rekening mee houden als zij zaken met u (willen) doen? Die regels worden meestal vastgelegd in de algemene voorwaarden van het bedrijf. Bij niet-naleving van afspraken, kunt u mede op grond van de algemene voorwaarden actie ondernemen. Mocht het uiteindelijk toch tot een procedure bij de rechter komen, dan is het beleid relevant.  

Regels intern

Ook in de eigen organisatie zijn regels belangrijk. Voor de orde in het bedrijf is het goed om huisregels te hebben. Of er nu met eigen personeel of met ingehuurde krachten wordt gewerkt, duidelijkheid op de werkvloer is belangrijk. Die regels worden meestal vastgelegd in de reglementen/protocollen/handboeken van het bedrijf. Als er discussie/ruzie ontstaat, speelt het beleid een rol. Regelmatig blijkt uit rechtspraak dat het hebben van regels relevant is. Van beleid dient een werkgever tijdig echt werk te maken!

Actie

Het is goed niet alleen uw rechten te kennen, maar ook uw plichten. Laat u tijdig voorlichten door een advocaat. Heeft u juridisch gezien uw zaken op orde?

Zorg dat u weet hoe en wanneer u moet handelen.

Advocatenkantoor Wolters adviseert met name ondernemers en werkgevers over arbeidsrecht, ontslagrecht en contractenrecht.

Vragen?

Stel ze aan:

mr. A.L. (Annette) Wolters-van Soest

Advocaat

06-57561094

Advocatenkantoor Wolters

Arbeidsrecht | Ondernemingsrecht | Contractenrecht

info@advocatenkantoorwolters.nl

www.advocatenkantoorwolters.nl


16 januari 2019

Wed, 16 January