BALANS

BALANS

Haastige spoed is zelden goed. De in korte tijd tot stand gekomen Wet Werk en Zekerheid (WWZ) oogst nog steeds veel kritiek. Nu is er het wetsontwerp Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).

Onrust door WWZ

Arbeidsrecht en ontslagrecht zijn altijd in beweging. De WWZ veranderde in 2015 de regels. Het moest eenvoudiger en duidelijker worden, maar het werd het tegenovergestelde. De WWZ heeft voor onrust gezorgd. Ook uit rechterlijke uitspraken blijkt dat een ieder met de WWZ in de maag zit.

Herstel met WAB?

Het wetsontwerp wil de starheid van de WWZ repareren. Het is o.a. de bedoeling dat meerdere ontslaggronden samen tot een einde van de arbeidsovereenkomst kunnen gaan leiden tegen een extra vergoeding. In de hoop dat er eerder sprake zal zijn van meer vastigheid voor werknemers wil het kabinet de maximaal toegestane duur van tijdelijke contracten aanpassen. Ook de duur van de proeftijd zal dan worden aangepast. Verder wil het kabinet flexibele arbeid duurder maken. De bedoeling is dat de WAB op 1 januari 2020 in werking treedt.

Actie

Het is goed niet alleen uw rechten te kennen, maar ook uw plichten. Laat u tijdig voorlichten door een advocaat. Heeft u juridisch gezien uw zaken op orde?

Zorg dat u weet hoe en wanneer u moet handelen.

Advocatenkantoor Wolters adviseert met name ondernemers en werkgevers over arbeidsrecht, ontslagrecht en contractenrecht.

Vragen?

Stel ze aan:

mr. A.L. (Annette) Wolters-van Soest

Advocaat

06-57561094

Advocatenkantoor Wolters

Arbeidsrecht | Ondernemingsrecht | Contractenrecht

info@advocatenkantoorwolters.nl

www.advocatenkantoorwolters.nl


30 mei 2018

Wed, 30 May